top of page
about-goalsBG.png

Дослідження Brand Lift для ТМ Ahmad-Tea: Як збільшити впізнаваність бренду та споживання в офлайн за допомогою онлайн-реклами



Ділимось своїм досвідом запуску онлайн-реклами у FMCG-секторі для торгової марки Ahmad-Tea, яка працює на українському ринку понад 28 років.


Проблема та цілі: Впізнаваність бренду та зростання споживання продукту часто сприймаються як невимірні та абстрактні величини.

Ціль, яку поставив клієнт перед агенцією — збільшити споживання чаю Ahmad-Tea в Україні.


Як це було?

1. Аналіз цільової аудиторії: В Power-UP було проведено аналіз ринку FMCG-продукції. Дослідження показало, що в кожному регіоні є свій фаворит серед продуктів. Наприклад, холодний чай краще продається на заході України, а кава — у північно-східному регіоні, центральна частина України більше споживає йогурти.

2. Налаштування цільових дій на сайті: Оскільки було зрозуміло, що через сайт люди не будуть купувати чай, було визначено метрики, які можна рахувати мікроконверсіями. Використовувались такі метрики як показник відмов, кількість переглянутих сторінок, час на сайті, взаємодія з контентом. Ці дані давали можливість оцінити залученість користувачів у контент на сторінці бренду, де була представлена нова лінійка продукту.

3. Портрет цільової аудиторії: Оскільки рекламні кампанії були сегментовані за інтересами і вподабаннями аудиторії, а на сайті трекались усі показники, ми змогли отримати багато інсайтів. Найкращі показники мали жінки віком 35-44 років. Онлайн-дані виявили цікаві інсайти, зокрема, що основні користувачі — це люди, які використовують ПК і мають інтереси, такі як швидке приготування їжі, читання новин, шопінг.

4. Коригування налаштувань рекламної кампанії: Зміни включали корекцію ставок за соціально-демографічними даними, інтересами, прстроями користувачів та регіонами України.

5. Рекламні інструменти: Використовувались YouTube (промо-відеоролик) та Google Display Network (банерна реклама).


Що це таке Brand Lift?

Чому ми скористались дослідженням Brand Lift?

Brand Lift дослідження – це методика вимірювання ефективності рекламних кампаній, яка дозволяє зрозуміти, як реклама впливає на сприйняття бренду споживачами. Вона базується на аналізі змін у сприйнятті бренду, що відбуваються після показу рекламних матеріалів. В данному випаду ми пишемо про Brand lift від рекламних мереж Google та/або DV360 (Display&Video 360, розширена медійна мережа від Google).


Основні аспекти Brand Lift:

  1. Вимірювання знання бренду: Дослідження визначає, наскільки ефективно рекламна кампанія підвищила впізнаваність бренду серед цільової аудиторії.

  2. Оцінка впливу на упізнаваність продукту: Моніторинг, наскільки кампанія збільшила знання споживачів про певний продукт або послугу.

  3. Вплив на розгляд покупки: Аналіз змін у намірах споживачів придбати продукт після впливу реклами.

Процес проведення Brand Lift:

  1. Створення контрольної та експериментальної груп: Аудиторія розділяється на дві групи – одна бачить рекламу (експериментальна), інша – ні (контрольна).

  2. Збір даних: Проводяться опитування обох груп для визначення їхнього сприйняття бренду.

  3. Аналіз результатів: Порівняння відповідей з обох груп для визначення, як реклама вплинула на сприйняття бренду.

Переваги Brand Lift:

  • Цілеспрямованість: Дозволяє точно виміряти вплив реклами на конкретні аспекти сприйняття бренду.

  • Гнучкість: Може бути адаптовано під різні типи кампаній та цільові аудиторії.

  • Забезпечення зворотного зв'язку: Надає інформацію для оптимізації майбутніх рекламних кампаній.


Як довго збираються дані?

Для кожної країни і категорії питань мінімальний бюджет може відрізнятись, але станом на початок 2024 року для одного дослідження для України це складало еквівалент 5000 долл. США і період проведення дослідження від 7 до 10 днів.

Формат - відео-ролик на YouTube довжиною від 15 до 30 секунд.


Використання в кейсі Ahmad-Tea:

В кейсі просування Ahmad-Tea, Brand Lift дослідження допомогло визначити, наскільки ефективно рекламна кампанія збільшила готовність споживачів до купівлі чаю, а також оцінило зростання органічного брендового трафіку.


Результати:

  • Вимірювання ефективності: За допомогою Google Brand Lift було встановлено, що готовність до купівлі продукції Ahmad-Tea зросла на 10,8%.

  • Органічний брендовий трафік: Після рекламної кампанії було зафіксовано зростання органічного брендового трафіку на ~60%.



Висновки: спеціалісти агенції Power-UP змогли дослідити, як онлайн-реклама впливає на готовність до купівлі продукції навіть "офлайногового" бренду, та довели, що результати медійної реклами навіть для FMCG-товарів можна вимірювати.

Якщо у вас є схожі задачі, залишайте заявку на нашому сайті!





НЕОБХІДНА ДОПОМОГА?

Ми готові допомогти у вирішенні ваших задач.

Залишайте заявку на сайті для подальшої комунікації.

POWER-UP

Thanks for submitting!

bottom of page